Ψηφιακοί νομάδες: Το ζευγάρι που ζει μόνιμα σε ξενοδοχεία
Ψηφιακοί νομάδες: Το ζευγάρι που ζει μόνιμα σε ξενοδοχεία
Η τηλεργασία «άνοιξε» ένα νέο παράθυρο τρόπου ζωής για το ζευγάρι
Ο Daniel George δεν έχει αλλάξει τα σεντόνια στο κρεβάτι του εδώ και τρία χρόνια. Κι αυτό δεν έχει να κάνει με το ότι δεν αγαπά την καθαριότητα, αλλά γιατί το κάνουν άλλοι για αυτόν. Από το 2020 ζει, μαζί με τη σύζυγό του, σε ξενοδοχεία.
Ως ειδικός υπολογιστών που δουλεύει πάνω σε εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης, ο George εργαζόταν για την JP Morgan το 2020, όταν ξεκίνησε την τηλεργασία, λόγω της πανδημίας.
Έκτοτε μαζί με την σύζυγό του, η οποία επίσης ασχολείται με την πληροφορική, ζουν σαν ψηφιακοί νομάδες κι έχουν επισκεφτεί 25 χώρες.
Μάλιστα, όπως είπε ο ίδιος στο Business Insider, ξοδεύουν λιγότερα από όσα έδιναν όταν ζούσαν στο Σαν Φρανσίσκο και τη Νέα Υόρκη.
Η απόφαση
Ήταν το 2020 όταν το ζευγάρι μετακόμισε από το Σαν Φρανσίσκο. Έως το τέλος του έτους, ένιωθαν παγιδευμένοι στο μικρό διαμέρισμά τους και καθώς πλέον μπορούσαν να δουλέψουν από οπουδήποτε, άρχισαν να ταξιδεύουν ανά τις ΗΠΑ.
Πίστευαν ότι θα ταξίδευαν για μερικούς μήνες και μετά θα έβρισκαν ένα νέο διαμέρισμα σε κάποια μεγάλη πόλη, αλλά τελικά διαπίστωσαν ότι τα ταξίδια ήταν πιο διασκεδαστικά και λιγότερο κουραστικά από ό,τι περίμεναν. Έτσι, άρχισαν να κλείνουν εισιτήρια για προορισμούς στο εξωτερικό.
Τα τελευταία τρία χρόνια έχουν ταξιδέψει στις ΗΠΑ, την Αγγλία, την Ιταλία, την Γαλλία, την Ολλανδία, την Ελλάδα, την Ελβετία, την Ισπανία, την Ισλανδία, την Πορτογαλία, το Μεξικό, το Μαρόκο, την Τουρκία, την Κολομβία, το Περού, το Ντουμπάι, την Ινδία, τη Σρι Λάνκα και την Ιαπωνία.
Το ζευγάρι κλείνει εισιτήρια για έναν διαφορετικό προορισμό κάθε μερικές εβδομάδες, καθώς και ένα δωμάτιο ξενοδοχείου για τις πρώτες νύχτες.
Στα ταξίδια τους, δουλεύουν σε ωράριο Νέας Υόρκης κατά τη διάρκεια της εβδομάδας και εξερευνούν τις πόλεις μέσα στο Σαββατοκύριακο και στον ελεύθερο χρόνο τους.
Αυτό σημαίνει ότι στους ευρωπαϊκούς προορισμούς δουλεύουν από τις 2 το μεσημέρι έως τις 10 το βράδυ, ενώ όταν βρίσκονται στη Λατινική Αμερική, ακολουθούν το ίδιο ωράριο με τη Νέα Υόρκη.
Όμως εάν επιλέξουν να πάνε σε κάποιο μακρινό μέρος με πολύ μεγάλη διαφορά ώρας, όπως είναι η Ιαπωνία, παίρνουν άδεια από τις δουλειές τους, ώστε να μην χρειάζεται να εργάζονται στη μέση της νύχτας.
Οι αριθμοί στο μικροσκόπιο
Αρχικά, διαπίστωσαν ότι τα Airbnb συχνά δεν είχαν αρκετά καλό WiFi για να κάνουν τη δουλειά τους και έτσι αποφάσισαν να μένουν μόνο σε ξενοδοχεία μεγάλων brands.
Πέραν των καλύτερων εγκαταστάσεων για όσους κάνουν τηλεργασία, τα ξενοδοχεία τους προσφέρουν και πόντους στις πιστωτικές τους κάρτες τους, επιτρέποντάς τους να μειώνουν αισθητά το κόστος της διαμονής.
Πριν ξεκινήσει τα ταξίδια του, το ζευγάρι ξόδευε περίπου 36.000 δολάρια τον χρόνο για ενοίκιο και άλλα 200 δολάρια τον μήνα για λογαριασμούς. Πέραν αυτών, πλήρωναν και για ξενοδοχεία όποτε πήγαιναν διακοπές.Στα τρία χρόνια που ζουν σε ξενοδοχεία, ξοδεύουν κατά μέσο όρο λιγότερα από 150 δολάρια το βράδυ για τη διαμονή τους. Υπολογίζουν ότι διαθέτουν περίπου 1.500 δολάρια τον μήνα ο καθένας για τη διαμονή, 1.000 δολάρια για φαγητό και περίπου 420 δολάρια για μετακινήσεις, ψώνια, λογαριασμούς κινητής και ξεναγήσεις.
Καθώς έχουν φτάσει στο ανώτατο επίπεδο των συχνών πελατών στις αλυσίδες Marriott, Hyatt και Hilton, κερδίζουν δωρεάν αναβαθμίσεις σε σουίτες, δωρεάν πρωινά και πρόσβαση σε lounges με σνακ και ποτά. Και βέβαια, όπως λέει ο George στο Business Insider, δεν έχουν καθαρίσει το δωμάτιό τους, δεν έχουν αλλάξει τα σεντόνια τους και δεν έχουν βγάλει έξω τα σκουπίδια εδώ και χρόνια.
Μία φορά τον χρόνο, το ζευγάρι επιστρέφει στις ΗΠΑ για τις γιορτές των Ευχαριστιών και των Χριστουγέννων.
πηγή: OT.gr Newsroom